Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2009 13:31 - Calvin Harris изкара размазващ албум
Автор: musicnews Категория: Новини   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
0



image
от: Атанас Пеканов
tanasi@dir.bg


Calvin Harris без съмнение е едно от най-горещите лица на световната денс сцена, както и на британската сцена като цяло в момента. Още с появата си през 2007 с дебютния си албум I Created Disco той показа своя талант и се изстреля нагоре в класациите с парчетата Acceptable in the 80`s и The Girls. Колаборацията му от миналата година заедно с Dizzee Rascal – Dance Wiv Me пък се превърна в един от хитовете на 2008. А тази година – тя е негова.

Пилотното парче от албума – I`m Not Alone се превърна в тотален хит, както сред електронните фенове, така и сред феновете на по-комерсиалната музика. Вторият му студиен албум Ready For The Weekend излезе на 17ти август и вече е номер 1 в британската класация за албуми. Сега да разгледаме по-отблизо парчетата в него и цялостното му звучене.

Шотландец по националност и веселяк по душа. Calvin съчетава в своя албум звуците, които съпътстваха и дебютния му- странно звучене, леко напомнящо стила на 80те, в същото време много електронно, оптимистично и добродушно. Още в първата песен се пее именно това – оптимистичната The Rain, която гласи These are the good times in your life, so put on a smile and it"ll be alright (Това са хубавите дни в твоя живот, затова се усмихни и всичко ще бъде наред).

Хубава песен като за начало, която е следвана от втория сингъл от албума – едноименния Ready For The Weekend, който излезе в началото на август и сега катери класациите на Острова. Доста приятно парче, макар че на първо слушане не ми допадна много. Гост вокалистката в него е Mary Pearce. Следващите две парчета за мен са най-стойностните от албума като изключим хитовете и напълно обобщават музиката на шотландеца – приятен глас и мелодия, бърз ритъм и весели мотиви. Първата Stars Come Out е моят личен фаворит и още с първото слушане ме накара весело да си потропвам с крак и да си я тананикам, наистина много добро парче.

Четвърта по ред е You Used To Hold Me, чието начало и дълбок вокал са наистина завладяващи и я правят задължителна за всеки истински меломан. Определено има нещо очарователно в нея. Следващата – Blue има доста разчупена мелодия и не е толкова лесно набиваща се в главата, но пък след нея идва вездесъщата I`m Not Alone, за която думите в едно изречение са малко, но пък съм сигурен, че сте й се наслушали вече цяла година. Въпреки това – един от безспорните хитове на 2009.

image

След нея идва и четвъртият издаден сингъл от албума – Flashback дебютира миналата седмица по Radio 1 при Pete Tong и тепърва предстои да се хареса на публиката, но и в нея има материал. Следващата е доста различна по звучене и със сигурност има потенциал да стане хит – с участието на Izza Kizza, който припява много приятно на фона на доста добрия саунд, това е The Worst Day, която е близо до отличен шест.

Relax
също получава оценка пет и половина като се придържа към утвърдения стил на албума, а следващата Limits не ме впечатли, но въпреки това е приятна и си заслужава да се изслуша. Следващата пък – Burns Night няма нищо общо с леко комерсиалната и диско мелодичност на Calvin, а е бавен и спокоен инструментал, който по някаква причина много ми напомня за момента, когато в Oceans Eleven бандата стои пред фонтаните във Вегас, а на фона звучи Claire De Lune на Claude Debussy – култов момент и малко лирично отклонение

Yeah Yeah Yeah La La La
не е нещо впечатляващо, но явно това си е мое мнение, тъй като от Coca Cola са избрали да я ползват за една от рекламите си, а знаете какво значи реклама на Coca Cola – популярност. Разбиващото Dance Wiv Me е предпоследно, макар че реално това е първата песен излязла от този албум, а и може би най-успешната, макар и двете с I`m Not Alone да имат първи места в класациите за сингли в Обединеното кралство. Последният трак е инструменталът 5ilicioneator, който от веселата атмосфера ще ви пренесе в малко по-дълбоки мисли и за съжаление ще ви върне в по-мрачната реалност, която сякаш не съществува за Calvin. Но не се притеснявайте, а просто помнете - These are the good times in your life, so put on a smile and it"ll be alright. =)


Тагове:   албум,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: musicnews
Категория: Новини
Прочетен: 163554
Постинги: 150
Коментари: 19
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930